Enkel tacosås
Ingredienser:
1 finhackad gullök
½ dl tomatpuré
1 burk hela tomater (ca 400 gram)
3 vitlöksklyftor
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk socker
1–3 urkärnade och finhackade jalapeños (beroende hur starkt det ska vara)
Gör såhär:
Fräs löken mjuk och tillsätt sedan alla kryddor
På med tomatpurén och grönsaksbuljongen
Häll i tomaterna och sjud 20 min under omröring. Mixa sedan till en grov sås och smaka av med salt.
Kyl ner såsen och servera.
Stark tacosås
Ingredienser:
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
6 torkade aprikoser
1/2 tsk kanel
1 förpackning krossade tomater (ca 500 g)
2 tsk spiskummin
1 - 2 krm finhackad habanero
1 tsk ättiksprit (12%)
1 tsk salt
1 msk olivolja till stekning
Gör såhär:
Skala och finhacka löken och vitlöken
Finhacka aprikoserna
Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull cirka 3 minuter.
Tillsätt aprikoser och tomater
Krydda med kanel samt spiskummin
Småkoka cirka 5 minuter
Tillsätt chilin och koka ytterligare 1 minut
Tillsätt ättika och salt
Låt salsan kallna