Tacopaj recept

En god tacopaj med fina råvaror passar alla tillfällen. Detta är en maträtt du kan göra i mängder av varianter, oavsett om du vill ha stark, mild, mycket fyllning etcetera kan du laga pajen som du önskar. Nedan ger vi ett tips på en god tacopaj du kan göra oavsett om du ska ha kalas eller bara en vanlig vardagsmiddag.

Läs mer

Ingredienser – 6 personer


Smördeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten

Tacofyllning

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche paprika chili
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl green jalapeño
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk paprikapulver

Så gör du:


Pajskal

  1. Sätt på ugnen på 225 grader
  2. Blanda smör, mjöl och paprikapulver i en bunke och knåda till en grynig massa.
  3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg som sedan trycks ut i en ugnsfastform. (Cirka 25 cm i diameter)
  4. Gör några håll med en gaffel
  5. Sätt sedan in pajskalet i kylskåpet i 20-30 minuter
  6. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 15 minuter

Tacofyllning

  1. Bryn köttfärsen.
  2. Lägg sedan i tacokryddan och vatten och låt koka i cirka 5 minuter.
  3. Blanda de båda créme fraicherna i en liten skål.
  4. Låt vätskan från chilin rinna av
  5. Fyll det tomma pajskalet med köttfärs och bred på ett täcke av créme fraiche ovanpå
  6. Lägg på skivade tomater och chili
  7. Strö över ost och pudra lite med paprikapulvret
  8. Sätt sedan in pajen i ugnen och låt den grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills du ser att osten har fått en gyllenbrun färg